Στου αιώνα το φευγιό

«...Άκουσα τον κεραυνό να πέφτεi, και πριν μια τρομερή βροντή. Άκουσα ένα κύμα να βρυχάται, να θέλει να πνίξει όλη τη γη. Άκουσα εκατό τυμπανιστές, τα τύμπανα να χτυπάνε δυνατά. Άκουσα χίλιους ανθρώπους να ψιθυρίζουν και κανείς να μην ακούει προσεκτικά. Άκουσα έναν της πείνας να πεθαίνει και πολλούς να γελάνε βροντερά. Άκουσα το τραγούδι ενός ποιητή που πέθανε σαν το σκυλί στ' αμπέλι. Άκουσα ένα παλιάτσο σε μιαν αλέα να κλαίει και κανείς να μην τον θέλει. Και μια άγρια, ναι, μια άγρια, μια άγρια, ω, άγρια, σου λέω άγρια, μια άγρια βροχή θα πέσει.»



Bob Dylan

Πέμπτη, Απριλίου 08, 2010

«Καύσιμο» για το ρατσισμό η οικονομική κρίση

Η οικονομική κρίση υποδαυλίζει το ρατσισμό και την ξενοφοβία, ιδιαίτερα έναντι των πλέον ευάλωτων πληθυσμών, προειδοποιούν οι ευρωπαϊκοί οργανισμοί προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Αυξάνονται οι επιθέσεις κατά μεταναστών Αυξάνονται οι επιθέσεις κατά μεταναστών "Ανησυχούμε διότι βλέπουμε ότι η οικονομική κρίση που πλήττει τις κοινωνίες μας τροφοδοτεί τη ρατσιστική μισαλλοδοξία και την ξενοφοβία στην Ευρώπη", αναφέρεται σε κοινή ανακοίνωση των οργανώσεων, οι οποίες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου: "Έχουμε θορυβηθεί από τις εκθέσεις που καταγράφουν αύξηση των βιαιοπραγιών εναντίον μεταναστών, προσφύγων και αιτούντων άσυλο, καθώς επίσης και μειονοτήτων, όπως οι Ρομά".

Ο Οργανισμός Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και αυτοί του Συμβουλίου της Ευρώπης (ECRI) και του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη καλούν κατά συνέπεια τις κυβερνήσεις να ενισχύσουν τους μηχανισμούς καταπολέμησης των φαινομένων αυτών. "Φοβούμαστε ότι σε αυτή την εποχή της κρίσης, οι μετανάστες, οι μειονότητες και άλλες ευπαθείς ομάδες θα αποτελέσουν τον αποδιοπομπαίο τράγο για ορισμένους πολιτικούς ή μέσα ενημέρωσης λαϊκίστικου χαρακτήρα".

Οι τρεις οργανισμοί προειδοποιούν επίσης ότι κάθε σκέψη περικοπής προγραμμάτων κοινωνικής προστασίας και ένταξης θα έχει καταστροφικές συνέπειες ως προς την περιθωροποίηση των μειονοτήτων και των μεταναστών.

Πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


ΡΕ ΜΠΑΣ ΚΑΙ Η ΚΡΙΣΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ,ΛΕΩ ΄ΓΩ ΤΩΡΑ...???

1 σχόλιο:

Flying.High.Dead.Angel είπε...

Αχ ρε Jimmy!Χτυπάς εκεί που με πονάει…Τον σιχαίνομαι τον ρατσισμό. Θέλω να πιστεύω, όμως, ότι δεν υποφέρουν τόσοι άνθρωποι απλά και μόνο επειδή εξυπηρετεί κάποιους «μεγάλους». Ίσως είμαι υπερβολικά αφελής ή υπερβολικά αισιόδοξη, πράγμα που δεν συνηθίζω, αλλά αλήθεια εύχομαι τα πράγματα να μην είναι έτσι…