Στου αιώνα το φευγιό

«...Άκουσα τον κεραυνό να πέφτεi, και πριν μια τρομερή βροντή. Άκουσα ένα κύμα να βρυχάται, να θέλει να πνίξει όλη τη γη. Άκουσα εκατό τυμπανιστές, τα τύμπανα να χτυπάνε δυνατά. Άκουσα χίλιους ανθρώπους να ψιθυρίζουν και κανείς να μην ακούει προσεκτικά. Άκουσα έναν της πείνας να πεθαίνει και πολλούς να γελάνε βροντερά. Άκουσα το τραγούδι ενός ποιητή που πέθανε σαν το σκυλί στ' αμπέλι. Άκουσα ένα παλιάτσο σε μιαν αλέα να κλαίει και κανείς να μην τον θέλει. Και μια άγρια, ναι, μια άγρια, μια άγρια, ω, άγρια, σου λέω άγρια, μια άγρια βροχή θα πέσει.»



Bob Dylan

Τετάρτη, Μαρτίου 31, 2010


ΤΟ ΡΟΚ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΚΙΘΑΡΕΣ
ΚΑΙ ΜΠΑΝΤΕΣ ΠΟΥ ΧΤΥΠΙΟΥΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΣΚΗΝΗ,
ΟΥΤΕ ΤΑ ΔΥΝΑΤΑ ΤΥΜΠΑΝΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΡΑΥΓΕΣ,ΡΟΚ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ
ΟΥΤΕ ΤΑ ΣΚΙΣΜΕΝΑ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙΑ, ΤΑ ΣΚΟΥΛΑΡΙΚΙΑ ΤΑ ΜΑΚΡΙΑ ΜΑΛΛΙΑ.
ΑΛΛΩΣΤΕ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΗΜΕΡΑ.ΤΟ ΡΟΚ ΧΑΡΑΚΤΙΡΙΖΕΙ
Η ΣΤΙΧΟΥΡΓΙΑ. ΡΟΚ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΜΑΣΤΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΓΥΡΩ ΜΑΣ.ΡΟΚ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΜΑΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΝΑ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ. ΕΙΝΑΙ Η ΕΞΟΔΟΣ ΣΤΟ ΣΚΟΤΕΙΝΟ ΤΟΥΝΕΛ ΠΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ΑΧΡΩΜΟ ΤΡΟΠΟ ΖΩΗΣ ΜΑΣ.ΡΟΚ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΜΑΣ.ΡΟΚ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΠΙΔΑ ΜΑΣ ΠΩΣ ΚΑΠΟΤΕ ΟΛΑ ΘΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ.ΡΟΚ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΓΑΠΑΣ ΔΥΝΑΤΑ,ΝΑ ΦΩΝΑΖΕΙΣ,ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣ,ΝΑ ΖΕΙΣ ΤΗΝ ΚΑΘΕ ΣΤΙΓΜΗ ΣΟΥ.

14 σχόλια:

Flying.High.Dead.Angel είπε...

Ροκ,με λίγα λόγια,είναι τρόπος έκφρασης....

dimitris είπε...

mporei na min eimai latris tis rok mousikis...alla sigoura einai enas 3exwristos tropos ekfrasis...toso proswpikos oso kai koinwnikos..!!

Jimmy Ramone είπε...

file dimitri kouropalati tha se miiso ego siga siga....

Παναγιώτης Χατζημωυσιάδης είπε...

Πάρ' τον όμως με το μαλακό. Ξεκίνα από τους Duran-Duran, αν και πολύ φοβάμαι ότι στην αντίληψή του ακόμη και αυτοί παίζουν χέβι μέταλ.
Και τώρα που σκέφτομαι, θα ήταν καλύτερα αν ξεκινούσες από τα πιο βασικά. Για παράδειγμα, Ολύμπιανς, Τουρνά, 2002GR κτλ. κτλ.

dimitris είπε...

xa0x0a0x0a0xa....kurie i ali8eia einai pws dn katalava apolitws tipota apo osa anafaratai parapanw......ta akousmata mou einai kuriws paradosiaka kai vizantina e3aitias tis makroxronias enasxolisis mou me ta sigkekrimmena kallitexnika eidh..!!!

Flying.High.Dead.Angel είπε...

Ωχ ο κύριος px ο ροκάς!:P!Δημήτρη,μην ανησυχείς.Δεν φταίει το γεγονός ότι είσαι άσχετος από ροκ.Αυτό που φταίει είναι ότι είσαι καθυστερημένος γενικότερα.Αλλά μην ανησυχείς,εμείς δεν έχουμε πρόβλημα με τα παιδιά που έχουν ειδικές ανάγκες!

dimitris είπε...

opoios dn akouei rock einai kai ka8isterimenos dhladh..??? 8elw tin gnwmi tou megalou......

Flying.High.Dead.Angel είπε...

Τι λες μωρέ?!Αυτό είπα?!Αλλά εντάξει δεν εκνευρίζομαι,γιατί δεν τα πιάνεις και γρήγορα.Αυτό που εννοούσα ήταν ότι δεν κατάλαβες αυτά που έγραφε ο "μεγάλος" (lol!είναι λίγο γελοίο..χωρίς παρεξήγηση), γιατί είσαι καθυστερημένο και όχι επειδή δεν ακούς ροκ!

dimitris είπε...

opws panta eugeniki....8elw tin gnwmi tou megalou..?????

Flying.High.Dead.Angel είπε...

Κόλλησε η βελόνα!!!Αν τον αποκαλείτε "μεγάλο" θέλοντας να υποδηλώσετε την ηλικία του,λυπηθείτε τον!χεχε!Πολύ κακιά είμαι σήμερα!Δεν ξαναμιλάω!!!:P

Παναγιώτης Χατζημωυσιάδης είπε...

Ποιότητα μπορείς να βρεις σε διάφορα είδη. Αργά το κατάλαβα. Πάντως για κάποιους λόγους είμαι "κολλημένος" στη rock.
(Σας κάνω link στο ιστολόγιό μου).
Καλές γιορτές!

Flying.High.Dead.Angel είπε...

Πω πω...μετά απ'όλες τις κακίες που είπα θα μας κάνετε και link!!!!!!Καλά λέω εγώ ότι είστε ψυχούλα!!!:)!Ευχαριστούμε...χρειαζόμαστε λίγο "διαφήμιση"...Καλό Πάσχα!

Παναγιώτης Χατζημωυσιάδης είπε...

Μη χαίρεσαι: η διεύθυνση του ιστολογίου σας συνοδεύεται από το επεξηγηματικό σχόλιο "νοητική υστέρηση δε σημαίνει πάντα μειονεξία"

Flying.High.Dead.Angel είπε...

χαχαχαχαχα!!!!Άντε επιτέλους!!!!!!!!! Τόσα σχόλια και μια κακιούλα δεν πετάξατε!!!Είχα αρχίσει να ανησυχώ!!!!:)